Top Menu

12 Mayıs 2024 Pazar 

Resimli  Site içi  Google 

ANA SAYFA
firinda börek poca tadinda
 
incitanemtua
 
 
 
 
 
 
8 Ağustos 2009
HAMURU İÇİN

Aldığı kadar un

2 yumurta

1 paket hamur kabartma tozu

1 kahve fincanı süt

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 çay kaşığı tuz

HARCI İÇİN

yarım kg lor peyniri

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

hazirlanisi:
maydanozları ve dereotunu kıyıp lor peyniri ile karıştıralım
Öncelikle unu geniş bir kaba koyuyoruz ve üstüne hamur kabartma tozunu ve tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ ve oda sıcaklığında yumuşamış margarinimizi katıyoruz Bunların hepsini unla beraber yoğuruyoruz Ne çok katı nede çok yumuşak olmayacak kıvamda bir hamur elde etmemiz lazım Hamurumuz yapışmayacak düzeyde olursa daha iyi olur Hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz 1 parçayı yağladığımız tepsiye yayıyoruz Tabanını tamamen kaplayacak Üstüne lor peynirli harcımızı yayıyoruz kenarları boş kalması lazım 2parçayı ayrı bir yerde tepsimizin boyunda elle açıyoruz ve tepsideki diğer parçanın üzerine yerleştiriyoruz Kısacası tost gibi olacak kenarlarından diğer hamurla bastırmak suretiyle birleştiriyoruz Üstünede bastırıyoruzki iyice birleşsin hamurlarımız En son arzuya göre 1 yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp üzerine çörek otu ve susamla süsleme yapabiliriz 170 derecede ısıttığımız fırında 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz AFİYET OLSUN
__________________



Facebook'ta Paylaş


    Gönderen : incitanemtua        Tarih : 8 Ağustos 2009        Hit : 13304

Yorum Eklemek İçin Üye Olun / Giriş Yapın


Yorum Yazmak İçin Üye Seviyeniz Yetersiz

Lütfen

Üye Girişi Yapınız   Veya  Üye Olunuz

 

Anasayfa  İletişim